Att rädda ansiktet

Det finns egentligen bara en sak som kan rädda lagets anseende i år och det är att man börjar rada upp segrar, gärna knappa sådana. Vi ligger nu närmare botten än toppen. Jag vill inte tro det och jag kan inte förstå det, men det känns som att det beror på en kombination av arrogans och överlägsenhet. Det är som att alltför många i laget känner, tycker och tror att de hör hemma på en annan nivå men är inte beredda att konsekvent och målmedvetet göra jobbet som krävs för att ta sig dit.

Som om de är lite för fina.

Laget har publik, tradition, historia… men inte längre mycket till spel eller vilja. Inte mer än att det räcker bara till en bra insats var fjärde match, eller något i den stilen.

Det är som om laget aldrig har förstått att motivation förvånansvärt ofta slår klass. Särskilt när klassen bara är inbillning. Årets lag har en mikroskopisk chans att rädda ansiktet. De måste vinna i kväll men det räcker inte. De måste vinna nästa match. Och nästa… och nästa.

Man behöver inte kräva mer än 1–0 i någon av dessa matcher. 1–0 vore till och med ett tillfredsställande resultat.

För bakom en 1–0-seger gömmer sig mycket, vilja, uppoffringar och beslutsamhet. Samt en aning tur. Saker som det här laget visat sig sakna. Att vinna knappt och lite lätt orättvist är bra för moralen.

Frågan är bara hur Bajen ska skaffa sig den motivation som motståndarna verkar ha ett överflöd av?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.