Bajen har överpresterat

Årets lag är inte bra men man inbillade sig att de hade underpresterat. I själva verket börjar jag ana att det förhåller sig tvärtom. De har överpresterat i några få matcher. Och den tanken känns lite obekväm. Det vi såg i dag mot Ljungskile bekräftar att Bajen är ett bottenlag i Superettan. Det gick snabbt från toppen till botten, fortfare än man kunnat ana.

Det kan förstås bero på att vi aldrig varit i toppen, det är bara något vi inbillat oss.

Och när den insikten drabbade alla på samma gång så blev det lite upprört. Jag var rädd att det skulle vli lite som i London men fullt så illa blev det inte.

Det låg i luften redan vid 1–2…

Det är ingen idé att gnälla längre. Det är ingen idé att hota, skälla, hetsa eller håna heller.

Grabbarna är inte tillräckligt bra. De håller inte på den här nivån. De har det inte i fötterna men framför allt så saknar de något i huvudet.

Vi har sett ett par bra matcher, på rak arm minns jag främst Åtvidaberg hemma (seger) och Assyriska hemma (oavgjort). Men det är undantag. Jag trodde att det var den ”normala” nivån. Men den normala nivån är i stället prestationerna mot BKV Norrtälje (cupen), Ljungskile borta (förlust med 1–4), Degerfors hemma…

Ljungskile har 7–2 på Bajen i år.

Ljungskile!

Det är ganska få i årets trupp som kommer att sätta avtryck i den svenska fotbollshistorien. Jag tror fortfarande på Max, och Ayranci gör det bra. Men resten… herregud, om vi inte tar det varligt nu så kommer grabbarna att spela ned oss en division till. Vi kanske får möta Qviding nästa år också? Och det vill vi ju inte.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.