Billingsfors

Det skulle vara ett ganska svårslaget bottennapp att torska två matcher i rad mot den mest särklassig tabelljumbon i allsvenskans historia. Särskilt om man beaktar att denna tabelljumbo bara vunnit just dessa två matcher.

Jag har för mig att det finns något gäng som inte vann en match, och som åkte ur allsvenskan med bara en erövrad poäng. (En snabb faktakoll visar att Billingsfors bara erövrade tre poäng under sin enda säsong i allsvenskan 1946/1947. Detta omvända poängrekord har nu Örgryte tangerat tack vare förra omgångens plattmatch av Bajen.)

I dag avgörs om denna höst ska bli ett fritt fall; om vi ska singla som ett höstlöv ner i den absoluta botten av tabellen. Det blir väl svårt att ta sig under Djurgården men torskar vi i dag också, då håller jag det inte för omöjligt.

Vinst och vi fortsätter som alltid att hoppas. Men jag önskar att det var Billingsfors vi mötte i dag och inte Örgryte.

Torsk i dag… ja, då är det lika bra att vi säljer av resten också och spelar in HTFF så de är beredda när Superettan startar nästa vår.

Det obehagliga med kvällens omgång är att vi också måste hålla på AIK. Förnuftsmässigt vore det bra om de vann. Men om Bajen nu vinner så skulle det ju inte göra så mycket om GAIS tog åtminstone en poäng mot Solna AIK vilket därmed skulle peta ned Djuren till en mer välförtjänt plats i tabellen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.