Chans No 18

Vi har försuttit så många chanser den här säsongen så utsikterna för att vi ska förvalta den bjudning som uppstår när både Degerfors och Norrköping tappar poäng samtidigt som vi möter det tredje laget i topptrion, Sundsvall, är inte ljusa. Och segern hemma mot Ängelholm var kanske inte tillräckligt övertygande för att fantasin ska skena i väg.

Ändå hoppas man ju att segern i sig (om än inte spelet) ska ha gett det självförtroende som behövs för att rubba Sundsvall borta.

En eller tre poäng i  kväll och vi är – ofattbart nog! – med i racet igen. Åtminstone om en kvalplats…

Nu vill jag se en match som påminner om den mot Assyriska borta. Det var i stort sett enda gången i år jag sett Hammarby uträtta något som påminner om en taktiskt triumf efter en välcoachad match.

I övrigt har man skyllt på att motståndare ”ligger långt” och att Bajen haft svårt att spräcka den typen av försvar eftersom anfallen ofta saknat udd och fantasi… Men jag vet inte… jag har lika ofta sett Bajen bli utrullade av icke bollförande lag (skräckexemplet är ju Falkenberg hemma i första halvlek).

Jag tror inte Sundsvall känner att de måste backa hem i kväll. Men det kanske Bajen borde. Resten av säsongen är ett krig och de är aldrig vackra. Ska föreningen överleva måste vi upp en nivå i seriesystemet.

Men då krävs ju en backlinje som behärskar elementär defensiv och grundläggande markeringsspel i straffområdet. Och kan de genomföra det i 90 minuter så kan vi ju hoppas på att Linus brinner för att visa att han valde rätt väg.

Några raka segrar nu och veklingarna i toppen kommer att börja darra. Det är mer pressande att vara jagad än att jaga (kanske inte just i Bajens fall eftersom de förväntades vara det jagade laget).

• För övrigt så måste ju AEG ha en ”hidden agenda”. Det skulle inte vara fel om de sålde aktierna till någon med större intresse för föreningens framtid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.