Det hade varit kul att veta hur matchen egentligen skulle ha slutat…

Jag tror fanimej att Martin Strömbergson är någon typ av konstprojekt…

Visst kan man ta en 3–1-förlust mot ett så bra lag som Malmö.

I normala fall, alltså. Men inte när brister hos domaren är direkt avgörande för resultatet. Precis innan Agon Mehmeti gjorde 3–1 blev Besara fälld utanför Malmös straffområde. Ingen signal.

Skärmavbild 2015-04-20 kl. 23.00.42Lite tidigare i matchen blev Besara omkullknuffad i MFF:s straffområde. Ingen signal. Det var ingen klockren straff; det var, som Nanne sa på presskonferensen efter matchen, en 50-50-situation.

Men det var definitivt mer straff än den som domare Strömbergson blåste när Lars Sætra gjort ner Lewicki. Det skedde nämligen utanför straffområdet. Och även det var en 50-50-situation.

Det är som bekant inte första gången MFF får straffar för saker som sker utanför straffområdet när de möter Hammarby på hemmaplan. Det hände senast i cupmötet.

De finns de som menar att resultatet var rättvist. Det var det inte. Bajen hade en defensiv plan och den hade fungerat om domare Strömbergson inte manipulerat händelseutvecklingen. Besaras nedrivning i straffområdet hade antagligen blivit mål, kanske också frisparken utanför straffområdet. Vi kan mycket väl ha blivit berövade två mål där. Helt säkert ett.

Det vet vi nu inget om.

Det är skit samma om ett lag är bättre än det andra: Resultatet ska avgöras av spelarna, inte formas av en domare.

Det hade verkligen varit kul att veta hur den här matchen egentligen skulle ha slutat…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.