En segersvit

Bajen slår Värnamo hemma med 1–0, plockar tre viktiga poäng men  avancerar knappt märkbart i tabellen. Det är dock bara två poäng upp till kvalplats och tre poäng till direktavancemang. Och direkt känner man att det suger till i den där nerven som säger att ”det ordnar sig, det löser sig, det här grejar vi…”

Det är så lätt att det bär i väg med en supporter till detta lag.

Därför kan det vara nyttigt att tänka över vad vi egentligen såg i går på Söderstadion. Det var vackert väder Hammarby spelade bra, hög press försökte man sig på och den misslyckades inte helt. Men efter en kvart gled Värnamo undan den där pressen och under några kvalfyllda minuter var man rädd att vi skulle få försvara oss till en poäng.

Men det där ändrade Sinan Ayranci på. Den grabben är ett fynd. Det är påfallande hur Ayrancis stabila målskytte lett till att det blivit alltmer glest mellan uttalandena från Martin Klette, Maic Semas agent. För bara ett par veckor sedan var Maic Sema det enda ljuset i mörkret. Mannen som skulle bära oss på sina axlar hela vägen till Allsvenskan, enligt Klette.

Nu finns det fler. Många spelade bra i går. Max Forsberg. Andreas Dahl. Extra glädjande är det att backlinjen höll rent, särskilt med tanke på hur det såg ut sista kvarten. Vi fick försvara oss då. Mot Värnamo. En nykomling i Superettan vars lag av de flesta som bskrivs som ”talangfyllt”. I Hammarbys lag är det många som har allsvensk rutin. Detta ”rutinerade” lag höll undan mot de nyuppflyttade ”talangerna” från division 1 och det är det som gör att man bara slår en frivolt av glädje över segern, inte fem. Ännu är det inte dags att låta den där gamla klyschan rulla utmed tungan: ”Vi behöver förstärka med en spelare i varje lagdel innan allsvenskan börjar…”

För vi skulle ha slagit Värnamo med 3-0. Sett till målchanserna. Men det var ingen som hade lust att trycka in bollen. Björn Runström börjar uppenbarligen bli desperat. Han måste lugna ned sig. Han sabbade ett givet mål när han inte lämnade bollen till en snudd på fri djupledslöpande Max (var det väl?) – i stället för löpa höger och dra på sig bevakning, drog han på sig en offside. Och Helg måste lära sig att leverera bollen i tid.

Nio lag befinner sig inom fem poängs marginal på den övre halvan av Superettan. Så länge vi svajar resultatmässigt antar jag att det är bra. Vad jag vill se nu är att vi vinner två, tre matcher – minst! – innan det kommer en eventuellt oavgjord… i stället för den obligatoriska förlusten. Vi behöver rycka framåt nu. Och en segersvit, om än bara på tre matcher, kan betyda mycket i den här komprimerade tabellen.

[ad#Google Adsense 728×90]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.