Inget att fira

Det är inte ofta man får uppleva sådana matcher.

Jag var helt inställd på att det här laget skulle vika ned sig igen, så som vi sett dem göra så många gånger tidigare i år.

Men nu lyfte man till en ny nivå. Vi har sett beslutsamheten glimta till periodvis under säsongen men den har allt som oftast överskuggats och brutits ned av den där tafatta osäkerheten som fått Monteiro att halka och Monday att snubbla i avgörande lägen.

Nu gavs aldrig den där nervositeten något syre. Det var en förbannat bra match.

Men: Det är långt ifrån över. Vi ska vara tacksamma över att Åtvidaberg vann. Nu har Gif Sundsvall fortfarande allt att kämpa för när de möter Jönköping Södra i sista omgången. Vi måste slå Ängelholm borta för att vara säkra på att undvika kval.

Och: Jag tänker inte fira. Inte i kväll och inte heller efter matchen mot Ängelholm… om den nu skulle vinnas.

För vad finns att fira?

Att vi lyckades undvika kval?

Då har vi nog etablerat oss på en alltför låg nivå för att det ska kännas komfortabelt inför framtiden. Alla kan somna nöjda efter dagens drabbning – för det var verkligen en drabbning – men fortfarande är säsongen som helhet gravt underkänd.

Det här laget har vunnit tio matcher i år och det underträffar mina förväntningar med ungefär 50 procent. Det är inget att fira.

Däremot ska jag unna mig känslan av behaglig lättnad – om det nu blir så att vi åtminstone bärgar en poäng mot Ängelholm medan Giffarna tar den plats till Allsvenskan som jag hade hoppats att vi skulle ta.

Om både Hammarby och Jönköping Södra skulle vinna, då kan det bli Värnamo som får kvala… för Assyriska slår väl Qviding?

Värnamo möter dock Falkenberg som borde vara ganska avslagna.

Det enda säkra är att slå Ängelholm. Och det kan vi.

Då kan vi börja om i Superettan i stället för att riskera att få göra det i en ännu lägre division.

Efter omständigheterna skulle det kännas ganska bra. Men inte så bra att det förtjänar att firas.

2 Comments

  1. Hade de visat den gnistan från början så hade vi tagit Åtvidabergs plats. Det är ju själva fan. Nej, den här säsongen är inte mycket att fira. Bara att glömma.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.