Kenny går på semester, eller?

Då så, mina damer och herrar. Morgondagen blir onekligen intressant.

Hur många matchers avstängning får Kenny Pavey efter sitt vansinnesutbrott mot IFK Lättmjölks Sebastian Eriksson?

”Praxis” för grova överfall är ju fem, enligt Tallinger på Disciplinnämnden. Och Stefan ohannesson, domaren, sa efter matchen: ”Tacklingen innehöll allt som en grov utvisning ska göra. Den var våldsam, obehärskad och skedde med hög fart, sa domaren efteråt”.

Så. Vad gör Tallinger och hans drängar nu?

Med Tallinger vet man ju aldrig. Han sa till exempel att Davies armbåge var det grövsta han sett på en fotbollsplan men jag kan fortfarande varken instämma eller dementera för det finns inga bilder på det överfallet.

Däremot finns det gott om bilder på Kenny Paveys utbrott. Fast han har ju å andra sidan redan fått sitt straff (utvisad) och det är ju alltid en möjlighet för Disciplinkommitén att undvika det mest förbjudna, det vill säga att straffa AIK i onödan. Men domaren ska tydligen skriva en rapport och enligt Expressen kan Pavey, trots allt,  riskera en avstängning. Så  morgondagen blir trots allt intressant.

•••

För övrigt är det ju ganska märkligt att Davies avstängning blivit så nedtystad. Tallinger sa så här till Aftonbladet:

Jag kan inte rakt upp och ner dra mig till minnes något liknande (…) Vi motiverar domen med att det är ett oprovocerat angrepp. Ett slag med armbågen i huvudet.

Oprovocerat? Om det nu var ett övergrepop så var det långt ifrån oprovocerat. Och om det nu var ett övergrepp så skulle jag (fortfarande) vilja se de bilder som Tallinger och hans drängar stödde sig på.

Tallinger hänvisade han till praxis, när han motiverade fem matchers avstängning, vilket ju rimligtvis inte kan finnas. För det kan ju inte finnas praxis om det inte hänt tidigare. Och han kunde ju inte dra sig till minnes att det hade hänt tidigare. Vilket även Olof Lundh påpekade (eller något i den stilen i alla fall).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.