Minsta möjliga marginal

bild-35Två saker som slår mig så här strax efter slutsignalen, varav en var lite överraskande eftersom man inte får uppleva detta när man är på plats. Jag talar om:

1. Att Tony var arg – han nästan grät av ilska över förlusten. Han var så bitter, han kokade. Detta får vi på läktaren sällan se. Bara läsa.

2. Att AIK:s supportrar och spelare var så glada. Häpnadsväckande glada. Jag har nog aldrig sett en läktare med så glada människor förr. Det var nästan lite genant. Det påminde om den där gången jag gav en gitarrplinkande uteliggare en femtiolapp; han gick fullständigt bananas. Han hade nog aldrig sett en femtiolapp förr. Och det är klart, AIK har ju inte vunnit ett derby mot Hammarby på ganska länge… Så många i klacken har nog inte fått uppleva hur det känns. Lyd därför ett gott råd: passa på att njuta för nu inleder vi en ny svit.

Och enligt Jens Fjellström råkade Hammarby än en gång ut för en felaktig avvinkning. Paulse var offside – men inte Sema, som stinsen vinkade för. Och han pratade om att AIK vann ”med minsta möjliga marginal”. Jag håller med. Och det är inte illa, med tanke på turbulensen i startelvan. Trots detta var vi bara ett felaktigt domslut från oavgjort.

Förresten… Det där lät bekant? Var har vi hört det förr?

•••

Men Faul har som vanligt inte fattat någonting. Visst, Faul, visst… Stockholmsderbynas tid är nog över. Säkert. Nu går vi in i Göteborgsderbynas era. Vi kanske redan är där? I dag kom det till exempel bara 23 000 och tittade. Trots solsken, 30 plusgrader och två lag i den absoluta toppen av allsvenskan. Det brukar väl Lättmjölk–Örgryte dra en regnig oktobereftermiddag, inte sant?

•••

En sak till, som inte har med dagens match att göra direkt – DN skrev så här häromdagen:

För några år sedan spelade alla lag i allsvenskan utom Djurgården 4–4–2. Nu är det andra sifferkombinationer som gäller. – I dag är det väl högst tre eller fyra lag som spelar med två forwards.

 

Jag bifogar en skärmdump från DN.se som kommentar till detta (kolla till höger…) Det är kanske lite för tidigt att döma ut 4-4-2?
bild-21

4 Comments

 1. jo, visst, AIK hade spelet. men 1-1 mot ett AIK som förde det mesta av matchen hade varit ett helt ok, för att inte säga strålande, resultat för den elvan.

  Svara

 2. Nja, nu tycker jag att bajen överreagerar ganska grovt med startelvan. Hade inte Monday eller Igor kunnat spela hade de ju blivit kaos men nu kunde dom de… Så så jäkla stor omställning blev de ju inte, eller? Gnaget har ju en hel del skador och avstängningar dom med (5 stycken).

  Offside va de. Det är inget att snacka om… Jens kunde inte se om han vinkade för Paulse eller Sema och Paulse VAR offside när inlägget kom så målet skulle ju inte godkänts oavsett eller hur?

  Hammarby förlorade inte matchen p.g.a skador eller avstängningar. Bajen torskade för Tony inte spelade med Castro Tello och Paulse från start. Hade dom lirat 90 min hade nog inte AIK vart derbykungar såhär långt in på säsongen.

  Jag som AIKare skulle kunnat gotta mig när man såg intervjun med Tony efter matchen men jösses asså… mannen har ju åldrats 10 år under vårsäsongen. Han gjorde sitt bästa att platsa brevid liemannen i ”Sjunde Inseglet 2 Resurrection”. Men han gjorde inte ett bra jobb igår.

  Svara

 3. Det var offside, natan som nickade in bollskapet till sema var offside, även om domaren blåste för sema… Han hade tur i oturen kan man säga, konstigt dock att sånt här alltid händer bajen.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.