Någon där uppe gillar inte Hammarby

Ensam på ett hotell i en stad där jag inte vill vara fördriver jag tiden med att lyssna och titta på Charlie Davies.

Han säger en sak som är intressant:

Att någon i Disciplinnämnden, aka ”Tallingers maffia”, inte gillar Hammarby; att Hammarby alltid får hårdare straff än andra. Eller så får Hammarby straff när andra slipper (inte straffar på plan, dock). Charlie Davies pratar om smällen han fick av Augustsson i Elfsborgs-matchen i fjol. Som givetvis inte renderade i någonting.

Och varför skulle det inte kunna vara så?

Sverige – och svenskarna! – är inte felfria eller oantastliga. De som åtnjuter vårt förtroende på olika hedersposter är kanske inte så ojäviga som vi tror. Vi hör om ”gode män” som blåser sina skyddslingar på pengar. Fiffel i bostadsköer. 

Jag tror att den som granskar den där disciplinnämnden kan upptäcka något som kan bli en parallell till Pirate Bay-domen med en en nämndeman och en domare som uppenbart partiska.

Det är till exempel helt sjukt att nämndens regler inte är offentliga. Det är som att ha en lagbok men man berättar inte vad som står i den. Det är så långt ifrån ett demokratiskt beteende man kan komma. En jury som smusslar och inte vågar redovisa hur de resonerat eller varför de gjorde det.

De hänvisar bara till praxis.

”Praxis”, för resten… Ordet betyder sedvänja eller konvention. Det innebär ju att det måste ha hänt tidigare. Så säg mig: När blev någon senast avstängd fem matcher för något liknande?

•••

En sak till: Hade jag varit Michael Almebäck skulle jag ha tänkt mig för innan jag satte mig i den buss som ska ta Örebro till Söderstadion nästa gång. Hade jag varit Almebäck skulle jag sjukanmält mig. Eller sett till att bli avstängd. För Almebäck kommer inte att lämna Söderstadion utan psykiska men.

Hajja vad han kommer att få utstå efter sitt 1) fula spel och 2) allt detta gnällande…

Spela gärna som du gör – men gnäll inte om det slår tillbaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.