Oavgjort vore ett mirakel

Atmosfären vibrerar… av spänning, nervositet, oro, dramatik, ångest, förhoppningat, förväntningar….

Not.

Ungefär så antar jag att det är i Göteborg varje gång två lag från den byn möts. Lite lätt avslaget, sådär. Det finns derbyn, och så finns det Göteborgs-derbyn. Det senare har inte mycket med den äkta varan att göra.

Ändå: AIK-HIF är lite av ett Göteborgsderby, faktiskt. Om vi säger så här: Kvällstidningarna gör inga feta bilagor i dag, direkt.

Jag ser inte fram mot dagens derby. Men jag fruktar det inte heller. Gudarna (det vill säga disciplinnämnden, finanskrisen eller domarna) har inte varit nådiga mot Hammarby denna vår. Därför förväntar jag mig just ingenting av matchen mot AIK. Förlorar vi är det bara logiskt (och helt i linje med Disciplinnämndens strategi). Det är ingen katastrof. Alla poäng är förvisso lika välkomna men just dessa tre poäng tillhör inte de mest lättfångade eller givna eller ens troliga i årets serie.

Det jag är mest rädd för är att det blir fritt fall.

Skulle vi vinna så är det ett mirakel (och då kommer alltför många i sann Bajen-anda att börja räkna hur många poäng vi har upp till Elfsborg och Gbg). Men laget är för ungt, för orutinerat, för att jag ska ha ens de ringaste förhoppningar om framgång i kväll. Sju ordinarie spelare kan saknas. Och då ska vi komma ihåg att laget redan med dessa spelare på plan hade det jobbigt mot till exempel Gefle.

Det hade å andra sidan AIK också. Som i vanlig ordning alltid hittar något att gnälla över.

Förresten, skulle vi få oavgjort är det också ett mirakel.

One Comment

  1. Det lag med mest kräm i benen vinner ikväll.

    När det gäller kvällspressen: Sportbladet har betydligt fler artiklar inför dagens match jämfört med inför AIK-DIF. Vilket är överraskande..

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.