Ödesmatch… ja, faktiskt

Den här säsongen har varit en enda lång rad av ödesmatcher men har man varit med ett tag så vet man att ryktet om matchers betydelse ofta är betydligt överdrivet.

Men… dagens match är nog dessvärre en match vi måste vinna. Annars är nog risken stor att vi faktiskt lirar i Superettan nästa år. Det är en ödesmatch, men bara om vi förlorar.

Vi måste slå GAYS, inte bara för att hålla den egna näsan över vattenytan utan också för att trycka ner dem under samma syrefattiga element.

I dag kan vi glömma strategier och taktik och alternativa matchbilder. Matchen ska vinnas. Till vilket pris som helst. Det finns inget alternativ.

Stekarna har Halmstad hemma och bör vinna, tänkte vi ju efter BP-matchen, men den matchen är, efter Halmstads hemmaseger mot HeIF senast, kanske inte fullt så enkel som vi trodde.

Två lag i medvind. Om man nu kan kalla det för medvind att vinna en match… Och aktat omständigheterna kan man kanske det. När det gäller Halmstads hade man ju annars lite hopp om att de skulle falla igenom fullständigt efter förlusten mot Örgryte…

…varpå man givetvis började oroa sig över Örgrytes plötsliga medvind, som i sammanhanget var av ren orkanstyrka eftersom man vann tre matcher i rad. Innan AIK satte stopp vilket som så många gånger tidigare den här säsongen gav blandade känslor.

Och nu ska man alltså behöva oroa sig inte bara för bottenstriden utan också för toppstriden?

•••

Dahl och Traoré finns inte med i dag – den del av laget som jag tycker fungerat bäst sedan Thom tog över. Med tanke på bland annat detta var det ju synd att GAYS inte redan hade halva laget avstängda.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.