Striker?

Jag har alltid försvarat Charlie Davies. Jag har haft mer tålamod med honom än med mina barn. Men i Paulinhos frånvaro kan vi lätt konstatera att Bajen bara har en forward av hyfsad allsvensk klass. Freddy Söderberg är ingen Oremo. Eller Dan Sahlin, för den delen. Och Charlie Davies… efter det där friläget på vänsterkanten… han avlossade ett skott som knappt nådde fram till dansken i Göteborgsmålet. Det var knallpulver i den bössan. Ingen dynamit direkt. Och rakt på?

Nu börjar det kännas som att han inte vill göra mål. Eller att han inte vågar försöka? Men jag tror på honom ett tag till… till serien vänder. Men har han inte levererat då…

Kalmar? Stolpe in? Igen?

Nu börjar tåget gå; betydligt tidigare än jag räknat med. Det har rullat ut från perrongen och man får springa som i en amerikansk westernfilm om man ska hinna ikapp det. Och man får nog sikta på att ta plats i boskapsvagnen innan man kan byta upp sig ett par klasser.

• Tony Gustavsson kanske också ska börja leverera för den delen.

• Spelet i första halvlek talades det om. Tony var nöjd. Erkan var nöjd. Lundh var nöjd. Själv anser jag att det ska vara ett normaltillstånd. Så SKA Bajen spela.
Ja? Vadådådå?

• Fan, det är ju där Kalmar ska sitta och skumpa fram. I boskapsvagnen.

• Det bästa i dag: Simon Helg. Låt honom börja nästa gång.

• Med ett sådant flyt… om det fortsätter… kan ju Kalmar hamna bland de fyra bästa i år. Då kan ju Alexander Östlund gå dit, då.

• Det näst bästa i dag: Mats Olsson jämför Rajalakso med Theo Walcott. Jag har haft samma tålamod med Olsson som med Davies… Tills serien vänder, och EM är över. Där går gränsen. Definitivt.

• TV4 Sport sände matchen. Spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.