Synål!

Henrik Rydström är en jobbig och gnällig jävel som man försöker att undvika att tänka på alltför ofta. Men när man ändå gör det någon gång så kommer jag att tänka på något Frithiof Nilsson Piraten skrev för länge sedan:

”Man kan inte säga ’synål’ förrän någon enögd jävel tar åt sig.”

Detta alltså relaterat till hans syn på fotbollsmatcher. Under tiden han spelar dem, vill säga.

Men Rydström skriver bra (även om han borde ha släppt det där Lundell-komplexet nu efter två eller tre eller fyra års bloggande, fan, inte ens Lundell försöker skriva som Lundell gjorde 1976 längre.)

I dag skrev Rydström något om Malmö CL-kvalförlust och framför allt och Odenses CL-kvalseger som kan vara värt citera. Inte för att jag bryr mig det minsta om Malmö och Odense. Däremot är metodiken universell och kan med fördel praktiseras i S1 där ändamålen helgar medlen som ingen annanstans. Det var dessutom så här Kalmar la grunden till sin etablerade allsvenska plats (enligt min bok).

”Jag kikade en hel del på Odense-Villareal. Och Odense vann genom att sätta 1-0 i den 84:e minuten.
Hur vann Odense? Genom att packa ihop sig framför sin målvakt, spela aggressivt och fysiskt när tillfället gavs och satsa på fasta situationer. I andra halvlek orkade danskarna sällan få med sig laget upp och det var få passningar inom laget. Det var spanjorerna som ägde matchen helt och hållet.
Men Odense fortsatte jobba hårt, offra sig och när Villareal slarvade i det egna straffområdet i slutskedet av matchen högg Odensespelarna, snodde bollen och gjorde mål.
Så kan man också vinna fotbollsmatcher.”

Just det. Och att vinna fotbollsmatcher, det är vad allt går ut på. Hur kvittar. För stunden…

 

[smartads]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.