Toppen

Ljungskile ligger på nionde plats i tabellen. Om jag inte missminner mig så var Ljungskile ett av de lag som var topptippade innan säsongen började. När tränarnas tips lades samman hamnade de på 5:e plats. Faktum är att Ljungskile faktiskt tillhör toppen i Superettan. De ligger bara sex poäng efter ledande Assyriska. Och det kan väl ändå räknas till toppen?

Assyriska, ja. Jo, de leder. Igen. (Den där Laitinen verkar bra, vi kanske skulle lägga ett bud..?)

Hur många lag har lett serien sedan den startade? Jo, om jag nu räknar rätt så är det följande:
Ängelholm, Åtvidaberg, Assyriska, Åtvidaberg igen, Degerfors, Brommapojkarna, Degerfors igen och Assyriska igen.
Fem lag.
I dag fick serieledarna Degerfors stryk med 4–0 av Falkenberg som låg på kvalplats (nedåt).
Den här serien är mer oberäknelig än en hel förskoleklass med bokstavsbarn.

•••

Hammarbys första kvart mot Jönköping Södra var lite smått fantastisk. Så många offensiva kombinationer och spelalternativ har de inte skrapat ihop totalt på de tio första omgångarna. Men mot slutet liknade det mest ett lokalderby i division 4. Det var inte vackert och det behöver det ju inte vara heller.

Det handlar bara om att samla poäng för att ta oss ur den här gyttjepölen och ta över Halmstads plats i allsvenskan.

Dahl tar fortsatt stor plats (tills han utgick), Fadi Malke börjar komma allt mer till sin rätt, Sinan Ayranci kan ta vara nyckeln till allsvenskan. Christer Gustafsson visade att det inte behöver vara så fruktansvärt svårt att göra mål. Backlinjen fick sig ett par rejäla utskällningar av Hopf, med rätta. Det svajade till ett par gånger men vi straffades inte för det.

Den första bortasegern kostade däremot en hel del gula kort, de flesta onödiga, och kan bli dyrköpta om ett par omgångar. Så här ser topplistan ut:

  1. Andreas Dahl 4
  2. Marcus Törnstrand 4
  3. Max Forsberg 2
  4. Björn Runström 2
  5. Robin Wikman 2
  6. Sebastian Castro-Tello 2
  7. Maic Sema 2

Det var två segrar. Nu har vi häng. Och man börjar tro på det onämnbara. Jönköping var andra steget i en svit som förhoppningsvis sträcker sig några omgångar till. Det skulle vara fint att rycka sönder fältet. Jag tvivlar på att Bajen är en Northug och den här serien är ett getingbo, ilskna är de och man vill ha den där svärmen långt bakom sig. Så Landskrona får gärna slå BP, och Sundsvall får gärna slå Åtvid. Och den här serien skulle ju bara bekräfta sig om Qviding tog sin första seger mot Assyriska i nästa omgång.

Varför inte?
Och när vi möter Assyriska några omgångar längre fram så kan det rent av vara i en seriefinal…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.