Vilken soppa

Häromdagen skrev Mats Olsson så här i Expressen:

Den som efterträder Lars Lagerbäck har en stor uppgift: Komma överens med Zlatan Ibrahimovic.
Han är en av världens bästa spelare och det gäller att få ut så mycket som möjligt av honom.

Vi som just sett Sverige–Albanien förstår ju att en spelare som Marcus Berg antagligen kommer att vara långt viktigare än Zlatan i det långa loppet. Berg är en spelare som gör mål utan krusiduller. Utan att han behöver en målchans. Utan hjälp från omgivningen. Zlatan hänger kassar men han gör det (vanligen)  i en begåvad omgivning.

Och det Zlatan säger om allsvenskan (här till exempel, och här)  förstärker bara vårt intryck av att han är mer lämpad att spela fotboll (i en begåvad omgivning) än att  förklara hur saker och ting egentligen hänger ihop. Zlatan var en talang. Men de som inte är lika stora talanger vinner ingenting på att jaga ut i Europa. Dessutom spelar Anders Svensson i Allsvenskan och han lyckades ju göra det som Zlatan inte lyckades med mot ett skitlag som Albanien.

Och?

Varför börja i den änden efter ett litet uppehåll?

Tja, kanske för att skjuta det tråkiga framför sig. Vi människor fungerar ju så. Ingen som följer Bajen torde han undgått att vi hamnat i ett tillstånd av permafrost. Och då menar jag inte bara klimatmässigt.

De började med att vår förste ordförande i år (Jan Friedman) avgick på grund av hot från idioter (och nu menar jag IDIOTER) och fortsatte via bajskorvar i buss innan vi hamnar i Charlies bilolycka…

Detta år finns ingen ände på eländet. Sparkad tränare. Ytterligare en avhoppad ordförande. Och det finns mycket däremellan som är… om inte katastrofer så i alla fall uppseendeväckande.

Vi garvade ju lite när Castro lirade korpfotboll med hood över huvudet. Men det där leendet stelnade när Carlos gjorde samma sak.

Och lika omdömeslös är disciplinnämnden, även om just deras förvirrade tillstånd inte bara gått ut över Bajen. Man dömer böter för att någon tar ställning för en fängslad journalist men ser mellan fingrarna för dem som hyllar en av de mest korkade människor som med släpande steg och gapande mun tagit sig fram på denna jord: Jackie Arklöv. Vi pratar nu om en färgad snubbe som gick med i någon nationaldemokratisk jävla samling.

Disciplinnämnden tycker det är okej att flytta målstolpar och att använda spelare utan uppehållstillstånd. Men man får inte framföra åsikten att Eritrea borde släppa Dawit Isaak? Han skriver vettigt om det.

Den här säsongen är en sådan soppa att det övergår ens förstånd. Det är öppna brev från alla möjliga håll: Guldhjältar, avgångna ordföranden och på toppen av all dynga alltså denna disciplinnämnden vars agerande är lika förvirrat som de så kallade ”rötäggens”… Nu förstår vi plötsligt hur man kunde stänga av Charlie i fem matcher för en armbåge som ingen såg och som ingen fortfarande har sett. Utom Almebäck. Och ingen vet om den var avsiktlig eller ej.

• En bra sak i alla fall. En talang släpps fram. I och för sig är Sebastian Bojassén 24 år.

• För övrigt var Tony G utmärkt som expertkommentator mot Danmark. Men det där snacket är nog bättre på tränarutbildningar än inför matcher.

• Bajen leker! tror fortfarande på seger mot HBK och, om vi tar den, då tror vi också på minst oavgjort mot Gnaget. Vilket ju vore dubbel lycka. Fast det är klart… om det onämnbara skulle hända mot HBK, då tror vi lik förbannat på seger mot Gnaget.

• Och med lite perspektiv… vi borde ju ha anat vartåt det barkade när Strömbergsson som ende person i Sverige såg två straffar i Borås i första omgången. Vägen var ju utstakad redan då!

Vi valde väl att blunda, antar jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.